Segway

Segway -mönkijät

Miksi Segway? 

TEHOKAS, VASTUULLINEN JA TYYLIKÄS

Segway on huippubrändi, jonka jokainen suomalainen tietää. Sanana se tarkoittaa saumattoman teknologisen osaamisen ja teollisen muotoilun yhdistelmää. Segway ei käytä aikaa tunnettuuden tekemiseen, sillä suunnittelun lähtökohtana on aina innovaatio uudesta.

Segway-Design lines2

Koko mönkijämalliston muotokieli pohjautuu ison kissapedon hyökkäävään asentoon. Hetkeen juuri ennen kuin saalistaja ampaisee saaliinsa perään. Ajoneuvon linjat mukailevat kauniin kissapedon jännittyneitä lihaksia, voimaa ja nopeutta. Keulamaskien muodoista löytää päättäväisen katseen. Ilmeen, jota esiintyy vain ravintoketjun huipulla. Samalla Segway-mönkijämallisto pitää sisällään monta teknologiapatenttia. Ne ovat teknisiä ratkaisuita, joita ei kilpailijoilta löydä. Mm. hybridivoimalinjat, joiden voimin Segway on luokkansa tehokkain moottorivalmistaja. Esimerkiksi 570 cm3 hybridimoottorista saadaan jopa 86 hv maksimitehot. Tehon lisäksi hybridimoottori mahdollistaa pelkällä sähköllä ajamisen. Tämä on tietenkin ympäristöystävällistä, mutta myös erittäin taloudellista. Iso osa päiväsi ajoista onnistunee pelkän sähkön voimin. Ajoneuvon etäkäyttö onnistuu mobiilisovelluksesta kaikissa malleissa, ja design on suunnittelun lähtökohta. Segwayn uuden teknologian yhdistelmä on samalla sekä suorituskykyisin että vastuullisin tapa liikkua liikenteessä tai luonnossa.

LUE LISÄÄ SEGWAY-MOBIILISOVELLUKSESTA

Segway-Snarler-01-21YM-veneen-lasku-01

PERHEEN MONITOIMIKONE

Traktorimönkijä on tämän päivän monikäyttöinen hyötyajoneuvo, jolla hoidetaan taloustöitä kotona ja kesämökillä, olipa kyseessä lumenluonti, metsätyöt, metsästys, marjastus, sienestys, kalastus, luonnossa liikkuminen tai huvittelu ja kilvanajo. Traktorimönkijä on tärkeä työkalu ammattilaisille paikoissa, joihin isommat työkoneet eivät sovellu kokonsa tai maaston puolesta. Kasvavin käyttäjäkunnan megatrendi on nuoriso. He liikkuvat traktorimönkijöillä itsenäisesti ja turvallisesti kouluun, harrastuksiin tai viettävät vain sosiaalisia hetkiä ystävien parissa. Suomeen maahantuotava mallisto pitää sisällään kattavan valikoiman erilaisia traktorimönkijöitä. Snarler ATV -tuoteperhe käsittää perinteiset tanko-ohjattavat mönkijät. Fugleman UTV -tuoteperhe pitää sisällään rattiohjattavat lavamönkijät, ja Villain SXS-tuoteperhe tarkoittaa urheilullisia, rinnakkain istuttavia mönkijöitä. Kaikki Suomen maahantuontiohjelmassa olevat versiot ovat joko T3b tai T1b -traktorimönkijöitä, ja täten tieliikennekelpoisia. Ajoneuvojen suurin sallittu nopeus on 60 km/h. Tieliikenteen seassa ajo vaatii minimissään 15 vuoden iän ja AM/121- tai T-luokan ajokortin, mönkijätyypistä riippuen. Kaikkia ajoneuvoja saa kuitenkin ajaa B-kortilla.

Segway-Snarler-08-21YM-skeittiparkki-01

KATTAVAT VARUSTEET

Segway-traktorimönkijämalliston kaikkiin tuotteisiin on saatavilla moderneja ja sporttisia värivaihtoehtoja, sekä kattava valikoima tehtaan omia lisävarusteita. Hyvästä vakiovarustetasosta ovat esimerkkeinä led-ajovalot ja kuljettajan puhelinapplikaatio. Applikaation välityksellä on mahdollisuus ohjata ajoneuvon asetuksia, lukita ajoneuvo tai vapauttaa lukitus etänä, sekä katsoa ajoneuvoon liittyvää reaaliaikaista dataa. Kätevä applikaatio näyttää myös kartan välityksellä missä muut Segwayn omistajat (ystävät) ovat liikkeellä, sekä lähettää automaattisesti hätätekstiviestin valittuun puhelinnumeroon mahdollisen tapaturman sattuessa. Näitä ominaisuuksia et muilta merkiltä löydä.

Segway-Snarler-04-21YM-klabit-01

Segwayn tarina

Segway perustettiin yli 20 vuotta sitten Yhdysvalloissa, Bedfordissa. Brändinimi Segway tulee italiankielisestä sanasta segue, joka tarkoittaa sulavaa jatkumoa yhdestä aiheesta toiseen. Yhtiön ensimmäinen tuote oli kaksipyöräinen henkilökuljetin, minkä tasapainoteknologiasta tuotemerkki onkin tunnettu ympäri maailman. Noin viidentoista vuoden ajan Segway kehitti näitä kaksipyöräisiä henkilökuljettimia, kunnes heidän kilpailijansa, Pekingissä sijaitseva Ninebot, osti Segway-yhtiön osaksi omaa toimintaansa. Yhdessä Ninebotin kanssa, Segway alkoi nyt kehittämään yksi-, kaksi-, kolme- ja neljäpyöräisiä akku- ja tasapainoteknologiaan perustuvia henkilökuljettimia, karting-autoja, sähkömopoja, sähköpotkulautoja sekä kuljetusrobotteja. Samalla Segway-Ninebot Group keräsi kymmenien miljoonien dollareiden rahoituksen mm. maailman neljänneksi suurimmalta matkapuhelinvalmistajalta Xiaomilta. Konsernilla on myös kattava määrä muita varakkaita teknologiayhtiöitä osakkeenomistajina, kuten yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Intel ja maailman suurin matkapuhelinoperaattori China Mobile. Tämä tausta ja osaamisresurssi antavat parhaan mahdollisen lähtökohdan kehittää tämän päivän ja tulevaisuuden tuotteita. Segway-Ninebotin omat tuotantolaitokset sijaitsevat Yhdysvaltain Bedfordissa, sekä Kiinan Chanzhoussa ja Shenzhenissä. Segway-Ninebotin päämarkkina-alueita ovat Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Aasia. Sillä on tytäryhtiöitä kaikilla kyseisillä mantereilla, ja heidän tuotteitaan myydään jo yli 100:ssa maassa ympäri maailman. Euroopan pääkonttori sijaitse Hollannissa.

Segwayn-Ninebot:n tavoite on olla maailman johtava lyhyen matkan henkilökuljettimien valmistaja. Heidän visionsa on liikuttaa yli miljardia ihmistä joka päivä. Tuotteet ovat korkealaatuisia ja korkean suorituskyvyn tarjoavia ajoneuvoja, joiden teknologiaosaaminen on ylivertaista kilpailijoihin nähden. Tämän strategian siivittämänä Segway-Ninebot Group perusti uuden tytäryhtiön vuonna 2018, Segway Powersports:n. Sen tehtäväksi tuli valmistaa innovatiivisia ja designiltaan moderneja maastoajoneuvoja; mönkijöitä, traktorimönkijöitä, UTV- ja side by side -maastoajoneuvoja. Sekä myöhemmin muitakin maasto- ja tieliikenteeseen soveltuvia ajoneuvoja. Segway omistaa jo nyt useita tähän ajoneuvokategoriaan tuotuja uuden teknologian patentteja, joita kilpailijoilta ei löydy. Esimerkiksi hybridivoimalinjan ja Smart IOV (internet of vehicles) -äly-yksikön. Segway Powersports:n motto, Fear no place, symboloi rajoja ylittävien ajoneuvojen valmistamisen taitoa ja tahtoa. Se on rohkea lupaus kuluttajille siitä että Segway tulee dominoimaan jatkossa murroksessa olevaa mönkijämarkkinaa sähköön, dataan ja älyyn liittyvällä osaamisellaan.

Segway-Snarler tallitoissa 08-2021003
Segway tuotteista lisää myös verkkokaupassamme ja valmistajan sivuilla: